Motociclete la mana a doua

Cand vine vorba de cumpararea unei motociclete rulate sau a unor piese moto este important ca tu, in calitate de cumparator sa pastrezi in minte o serie de factori inainte a inmana orice suma de bani castigati greu. Mai jos listam o serie de factori pe care ar trebui sa ii ai in vedere, indiferent daca achizitionezi o motocicleta la mana a doua.

Cea mai mare provocare cu care te vei confrunta la cumpararea unei motociclete de pe situri cu anunturi moto este determinarea corecta a pretului. Desigur, trebuie sa ai in minte un numar de variabile diferite la care in mod normal nu ar trebui sa te gandesti atunci cand cumperi o marca noua si pe care le gasesti mai jos.

Tara de provenienta, modelul si anul productiei

O buna parte dintre motociclete, mai ales cele japoneze, isi vor pierde valoarea in timp, dar cu toate acestea exista unele exceptii la aceasta regula. Desigur, motocicletele care sunt fabricate de catre companii populare precum Harley-Davidson si Ducati nu numai ca isi pastreaza valoarea, dar modelele care sunt rare au o valoare ridicata.

Tipul si stilul de motocicleta

In continuare, pretul unei motociclete difera in functie de tipul şi stilul pe care doresti sa-l achizitionezi. De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi un Harley Davidson sau Ducati, vei plati mult mai mult decat pentru un produs Honda, Kawasaki, Suzuki sau Yamaha.

Dimensiunea Motorului

Destul de simplu: cu cat este mai mare motorul, cu atat vei plati mai mult pentru motocicleta. Dar, de asemenea, trebuie sa iei decizia daca sa cumperi o motocicleta cu motor mare luand in considerare cat va costa asigurarea. Din pacate, la fel ca in cazul masinilor rapide, cu cat este mai mare si mai rapida motocicleta, cu atat asigurarea va fi mai mare.

Kilometrajul motocicletelor

Comparativ cu alte vehicule, atunci cand o motocicleta prezinta un kilometraj ridicat, aceasta nu este o problema majora avand in vedere ca designerii si producatorii acestor motocilete le-au proiectat cu motoare cu o durata lunga de viata. Dar este important sa ceri dovada ca motocicleta sau ATV de vanzare a fost bine ingrijita si intretinuta regulamentar. E perfect daca pot furniza chiar copii ale trecutului intretinerii tehnice a motocicletei.

Starea motocicletei

La fel ca noi, motocicletele in varsta incep sa arate obosite si epuizate. In majoritatea cazurilor, cu exceptia celui in care motocicleta a fost tinuta intr-un garaj din ziua in carea a fost cumparata, fara a fi fost scoasa afara, atunci te poti astepta ca acestea sa prezinte niste zgarieturi. Totusi, daca nu esti destul de sigur cu privire la ceea ce ar trebui sa cauti atunci cand vine vorba de starea motocicletelor, roaga pe cineva care se pricepe sa te insoteasca. Daca chiar vrei, poti chema un mecanic cu experienta.

Este vital ca atunci cand iei decizia de a cumpara orice motocicleta la mana a doua, sa cercetezi potentialul de achizitionare inainte de cumparare. Daca iei in calcul indicii mentionati mai sus, ar trebui sa te ajute la luarea unei decizii pe baza de informatii, ceea ce ar putea duce la economisire de timp si bani.

Reclame
Comentariile sunt închise.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: